A+ A A-

Falkbrink Norrman

ICA-Stig öppnade mina ögon

Betydelsefulla möten – Entreprenörer berättar

Det var återigen dags för en omorganisation på ICA. Min tjänst som mediechef skulle tas bort och jag kände att efter 34 år på samma företag inklusive fem års pendlande mellan Växjö och Stockholm var det dags för mig att ta ett nytt kliv i livet. Det låter kanske som en självklarhet, men för mig var det inte det. Till en början var jag ganska förblindad och såg inga möjligheter eller i vilken sits jag befann mig. Det som fick mig att öppna ögonen var en ganska dråplig episod.

En dag när jag gick igenom gamla reklamfilmer fastnade jag för en av dem. Den där med ICA-Stig och hans butik. Precis när jag fick grepp om handlingen sa Stigs underhuggare Roger att Stig aldrig talar om något annat än ICA och att han aldrig har varit utanför dörren. Det var en rolig scen, men för min del var det humor som också hade ett betydande inslag av svart botten. Jag kunde se mig själv i ICA-Stig och började känna mig som en inventarie. Det var verkligen dags att bryta upp. Med tanke på omorganisationen var det ett ypperligt tillfälle för mig att ta steget. Så istället för att sikta in mig på avslutningsfest och en oviss fortsättning inom koncernen satte jag igång och brainstormade med mina medarbetare och kollegor om hur jag skulle göra för att starta eget.

Här hade jag samlat på mig kunskaper och erfarenheter under många år. Jag visste en hel del om vad som gör att vissa företag blir framgångsrikare än andra. Vid närmare eftertanke hade jag hade ju massor av kompetens som jag kunde använda mig av för egen räkning. Det tog inte lång tid att ta reda på hur jag skulle bära mig åt. Idag säljer jag mina kunskaper som föreläsare, konsult, utbildare och styrelseledamot. Enkelt uttryckt jobbar jag på samma sätt som tidigare, men med en betydligt bredare målgrupp av mindre och mellanstora företag.

Källa: utdrag ur boken Betydelsefulla möten – Entreprenörer berättar

Beställ boken på Bokus AB

Falkbrink Norrman AB | Copyright All rights reserved. | Tel. 0470 - 447 37 | E-mail: irene@falkbrinknorrman.se