För över 200 år sedan skedde en förändring i bankvärlden. Det föddes en helt ny idé – att vem som helst, när som helst, skulle få sätta in hur små belopp som helst. Banken skulle inte längre bara vara till för de rika. Istället skulle man hjälpa fattiga att spara sig ut fattigdom och bankens vinst skulle återinvesteras i bygden. Året var 1810 och Sparbanken föddes.

Mycket har hänt sedan 1800-talet men Sparbanken Eken hjälper fortfarande människor att förverkliga sina drömmar. Och FalkbrinkNorrman hjälper Sparbanken Eken att nå ut till dessa människor. För Sparbanken Eken är inte vilken bank som helst, de är ingen storbank med kontor i storstan. Utan de finns på plats ute i bygden, nära sina kunder. De förstår kundernas vardag och vinsten går inte till bonusar utan stannar där den hör hemma: hos deras kunder, i deras liv och på deras ort.